Het oeuvre van Colin Waeghe wordt gekenmerkt door een mengeling van autobiografische elementen, flarden uit de actualiteit en beelden ontleend aan  populaire media.
De kunstenaar toont ons schildermatig verschillende invalshoeken op realiteiten die hem getroffen hebben. Zijn werken zijn doorgeefluiken van zijn ervaringen zonder gebruiksaanwijzing bij. De boodschap kan alle richtingen uit, zoals goede schilderijen moeten zijn.

Door zijn tekenachtergrond werkt Waeghe vaak met klein penceel op groot doek. Zeer eigen aan zijn werk is de vlekmatige toets. Dit weerspiegelt eveneens hoe hij naar de wereld kijkt, niet als een vaststaand maar als een continu veranderend iets, als trillende moleculen.

Colin Waeghe(°1980) woont en werkt in Brussel en in Leipzig (DE). Hij studeerde aan de Hogeschool Sint-Lukas (experimenteel atelier) te Brussel, aan het RITS (dramatische kunsten) te Brussel, aan PoPok (scenografie) in de Singel te Antwerpen en ten slotte aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) te Gent. 
Tentoonstellingen