Christophe Coppens

Christophe Coppens (°1969) is een Belgisch beeldend kunstenaar en operaregisseur. Hij volgde en opleiding als theaterregisseur en acteur. Hij startte zijn carrière met het ontwerp van experimentele accessoires in vormen en materialen die je nooit zou associëren met het begrip hoed. Zijn ongebreidelde creativiteit en verbeelding leidden tot fantastische exemplaren die meer kunstobject dan accessoire werden. Door de jaren heen legde CC zijn accent op een draagbare, verkoopbare collectie die wereldwijd verkocht werd. Zijn couturewerk werd exclusief verkocht in zijn winkels in Brussel, Antwerpen en Brugge. Dankzij zijn jarenlange ervaring verwierf hij een meesterlijke beheersing van de traditionele hoedentechnieken en goochelt hij met ongebruikelijke materialen.

CC werkte regelmatig samen met internationale modeontwerpers: Yamamoto, Guy Laroche, Lolita Lempicka en Issey Miyake. Hij heeft ook accessoires gemaakt voor de Belgische koninklijke familie en popsterren zoals Rihanna, Grace Jones, de Scissor Sisters en Beth Ditto en Róisín Murphy.

CC werkte 21 jaar op de grens van mode, design en kunst, om vervolgens vanaf 2014 enkel op zijn kunstpraktijk te focussen. Hij regisseerde twee opera’s in De Munt en werkt momenteel aan een derde. Zijn werk is opgenomen in vaste collecties van o.a. het Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam en verschillende private collecties in o.a. België, Frankrijk, NYC en Los Angeles. Na 5 jaar Los Angeles woont en werkt CC momenteel in België en Spanje.
Tentoonstellingen