Karl Meersman

In het land van Rubens en Magritte liggen de roots van Karl Meersman (°1961). Elke week maakt hij twee merkwaardige tekeningen voor Trends Magazine en Focus Knack. De actualiteit is zijn onuitputtelijke inspiratiebron.

Hij vertaalt zijn kijk op de vaak bizarre wereld in spotprenten die grote belangstelling genieten. Deze erkenning dankt Karl aan het voortdurend verdiepen van technieken, zijn onmiskenbare eigen beeldtaal en een humor die nooit ver weg is van het surrealisme. Zijn beelden verrassen telkens opnieuw door hun scherpzinnige observatie en een onverwachte associatie. Een grap verpakt in vakmanschap, satire met een ontwapenende vriendelijkheid.

Karl Meersman volgde aan diverse kunstacademies kunstgeschiedenis, figuur, publiciteit en prentkunst. Hij noemt zichzelf een grafisch kunstenaar die aangetrokken is tot de karikatuur en de spotprent in de traditie van Felicien Rops, Toulouse Lautrec en Daumier. Karl Meersman observeert en wordt gedreven door de fascinatie voor de mens en zijn gedrag.
Al bijna 20 jaar houdt hij de politiek-economische wereld een spiegel voor. Maar ook bekende koppen uit de showbizz-wereld ontmaskert hij graag. Noem hem gerust de hofnar, die de groten der aarde tot naakte keizers herleidt.
Exhibitions