Ever Meulen

GOOD TIMES (classify this as)

08.11.2003 - 11.01.2004

Zeedijk 635 - Knokke
Ever Meulen (Eddy Vermeulen, °1946) begon zijn carrière als illustrator bij het weekblad Humo. Als erfgenaam van de bekende Belgische striptekenaars ontwikkelde hij al snel een eigen stijl waarin muziek, architectuur, auto’s en typografische vormgeving op sterk gestileerde wijze worden behandeld. In zijn werk vinden we elementen terug uit de decoratieve jaren ‘30, de optimistische naoorlogse periode en de uitbundige jaren ’50. Zijn grote belangstelling voor en beheersing van stijl en vorm zet zich ook voort in zijn recent werk, maar duidelijk soberder, vaak met grafische humor, optische effecten en een knipoog naar de kunstgeschiedenis.

Zijn tekeningen werden gepubliceerd in een groot aantal Europese landen, evenals in Japan en in de Verenigde Staten. Hij ontwierp ondermeer affiches, boekomslagen en platenhoezen. Voor het Amerikaanse blad The New Yorker realiseerde hij vele covertekeningen.

GOOD TIMES (classify this as) is een uitvoerige overzichtstentoonstelling van originele tekeningen van Ever Meulen, van de jaren ’70 tot heden. Daarnaast worden een aantal objecten getoond die hem hebben geïnspireerd. Parafernalia die thuishoren in zijn universum.
Selectie werken