Christophe Coppens

Dream your dream

26.10.2005 - 26.02.2006

Zeedijk 635 - Knokke
Christophe Coppens is een bekend Belgisch ontwerper, gepassioneerd door kunst en theater en alles wat beweegt. Jaren geleden startte hij zijn carrière met het ontwerp van experimentele accessoires in vormen en materialen die je nooit zou associëren met het begrip hoed. Zijn ongebreidelde creativiteit en verbeelding leidden tot de meest fantastische exemplaren die meer kunstobject dan accessoire werden. Door de jaren heen legde Christophe Coppens zijn accent op een draagbare, verkoopbare collectie die ondertussen wereldwijd verkocht wordt. Zijn couture-werk werd exclusief verkocht in zijn pilootwinkel in Brussel. Dankzij zijn jarenlange ervaring verwierf hij een meesterlijke beheersing van de traditionele hoedentechnieken en goochelt hij met ongebruikelijke materialen.

Tijdens de haute couture week van Parijs in juli 2005 keerde Christophe Coppens terug naar zijn eerste liefde: het creatieve accessoire zonder beperkingen of toegevingen aan het economische gegeven dat mode is:

"DREAM YOUR DREAM"

"Ik heb een vrouw voor ogen in beweging. Zeer filmisch, bijna in slow-motion. Een vrouw onderweg, ze daalt de trap af, ze wandelt het   bos uit, ze stapt de   kamer binnen, een oogopslag. Eén enkele blik die een wending aan haar leven geeft... Fragmenten uit een onafgewerkt verhaal; je wordt wakker, herinnert je een flard   van een droom, draait je weer om en begint een nieuw verhaal.. Vrouwen in beweging,   vanuit hun droom-voor-één-nacht recht in de realiteit van de volgende dag."

Dit meest recente werk van CC ligt in de lijn van vorige exposities en diverse projecten Van zijn deco-collectie tot zijn Dollhouse trilogie (2001-2003), zijn samenwerkingen met andere ontwerpers (Yamamoto, Guy Laroche, Lolita Lempicka...) en het koningshuis.

De surrealistische tentoonstelling reisde van Parijs naar Tokyo en Hong Kong en zal deze winter in het Zwart Huis te zien zijn. Deze geklasseerde dokterswoning uit 1924, bekend om zijn schitterende modernistische architectuur, huisde in het verleden al verschillende one-man-shows van Belgische kunstenaars met een hoge reputatie als o.a. Jan Fabre, Luc Deleu, Johan Tahon, Ronny Delrue, Liliane Vertessen en Evermeulen.

CC zal de expo in het Zwart Huis zelf ensceneren en een magische stempel op elk van de 15 kamers drukken.
Selectie werken