CRMCS#2

03.09.2020 - 24.10.2020

Rivoli Building #20 - Brussel
Een krachtige selectie hedendaagse beeldende keramiek

Na de succesvolle editie CRMCS#1, gaan galeriste Elke Helbig en curator Kris Campo door op hun eerbetoon aan de expressiekracht van het medium klei. Tegelijk kiezen ze een totaal andere invalshoek.

Deze keer brengen ze werk samen van vijf beeldende kunstenaars uit binnen- en buitenland: Jean-Claude Legrand, Lut Aerts, Monika Debus, Johan Tahon en Tine De Weerdt.

Grootste gemene deler: de ingetogenheid van hun werk, dat een zekere sacraliteit uitstraalt. De vormgeving is uiteenlopend, van organisch over figuratief tot abstract. Telkens met een sterke grafische inslag. In tegenstelling tot CRMCS#1 met zijn wilde explosie van kleuren, blijft het kleurpalet nu heel sober, met schakeringen tussen wit en zwart.

De kleine galerieruimte van Zwart Huis in het Rivoligebouw vormde een van de grotere uitdagingen voor deze tentoonstelling. Maar opnieuw transformeert Kris Campo de individuele werken tot een totaalbeeld, dat haast op zichzelf staat. De galerie, met de grote glazen wanden, wordt een transparante kijkruimte, een prentenkabinet voor driedimensionale werken. Je hoeft de galerie niet binnen te gaan om het werk te kunnen ervaren.

Ga je toch binnen, kan je je in een intieme beeldentuin wanen, waar je voorzichtig tussen de werken kan wandelen. Je wordt er opgenomen in een serene sfeer van objecten en vormen die lijken uit te nodigen tot bezinning en contemplatie, maar vooral aanzetten tot genieten.