Gilbert Decock, Jan De Vliegher, Koen Deprez, Colin Waeghe, Yves Beaumont, André Van Schuylenbergh, Kim De Ruysscher, Richard Simoens, Liliane Vertessen

Belgian Art & Design Heroes

17.10.2014 - 26.10.2014

Moderne architectuur, Belgisch design en Belgische kunst in één unieke beleving? Dat is het opzet van een samenwerking tussen Architectenwoning, LostnFound en Galerie Zwart Huis. Ter gelegenheid van de Biënnale Interieur 2014 te Kortrijk slaan ze de handen in elkaar en kan u een bezoek brengen aan Villa M, een modernistische woning van architect Jan Tanghe, die exclusief wordt opengesteld en wordt aangekleed met unieke stukken van Belgische designers en kunstenaars.

Villa M is een indrukwekkend modernistisch bouwwerk in de Kortrijkse Jan Van Eyckstraat. De woning is ontworpen om kunst te herbergen en heeft een rijk verleden als levend expositieplatform voor de bewoners en hun vrienden. De ideale canvas om het publiek te laten kennismaken met de unieke objecten van Belgische designers en werk van onze vooraanstaande Belgische hedendaagse kunstenaars. De bezoekers zullen kunnen genieten van een modernistische totaalervaring.

Galerie Zwart Huis heeft een link met modernistische architectuur. Ze startte haar activiteiten in 2001 in de modernistische woning De Beir aan de Dumortierlaan in Knokke, een ontwerp uit de jaren ’20 van architect Huib Hoste. In 2007 verhuisde de galerie naar een nieuw pand op de zeedijk. Doorheen de jaren bleef de focus op moderne en hedendaagse Belgische kunst en design. In Villa M zijn werken te zien van Gaston De Mey, Gilbert Decock, Jan De Vliegher, Koen Deprez, Colin Waeghe, Yves Beaumont, André Van Schuylenbergh, Kim De Ruysscher, Richard Simoens en Liliane Vertessen.

LostnFound is een project van de Gentenaar Frederic Rozier, vintageantiquair en organisator van de tweejaarlijkse vintagebeurs DesignMarkt in het ICC in Gent. Het productiehuis LostnFound wil design van onze belangrijkste Belgische ontwerpers uit de jaren ’50 en ’60 opnieuw op de markt brengen. Alle items worden ook in België geproduceerd. In Villa M toont LostnFound tafels, kasten en lampen van Willy Van Der Meeren en stoelen en tafels van de architecten Lucien Engels, Renaat Braem en Jan Tanghe.

ArchitectenWoning is een partnership tussen het gespecialiseerde team van Frederic Rozier, Kristof Welleman en lokale BIV-erkende vastgoedmakelaars. Het wil twee partijen bij mekaar brengen: mensen die een pand met een architecturale waarde te koop aanbieden en mensen die op zoek zijn naar een dergelijk pand om te kopen. De focus ligt op modernistische panden. Ook Villa M, de indrukwekkende brutalistische villa van architect Jan Tanghe, is nog steeds te koop.

Meer info:
www.architectenwoning.bewww.lostnfound.be & www.interieur.be
Selectie werken