Piet Raemdonck

Het werk van Piet Raemdonck onderzoekt de dialoog tussen herkennen en niet herkennen. Tussen figuratie en abstractie. Zijn schilderijen zijn werelden die je betreedt door ernaar te kijken. Visueel genot behoort tot de kern van zijn werk.

Hij houdt van de klassieke genres binnen de schilderkunst: landschappen, stillevens en portretten. Vandaag is abstractie een niet weg te denken aspect in zijn werk. Het motief wordt vaak volledig losgelaten. Kleuren, vormen, lijnen en het licht doen het werk.

Als zevenjarige jongen volgt Piet Raemdonck (°1972) weekend- en avondonderwijs aan de Academie van Eeklo. Op zijn achttiende gaat hij naar Sint Lucas in Antwerpen. Hij behaalt er – met grote onderscheiding – het diploma van Meester in de Beeldende Kunsten. In 1994 volgt hij een jaar Audiovisuele Kunst aan Sint-Lukas Brussel (tegenwoordig Luca School of Arts). Een jaar later krijgt hij in Antwerpen zijn eerste tentoonstelling. Sinds zijn vijfentwintigste leeft hij van zijn schilderwerk.

Piet Raemdonck werkte samen met de elite van de Belgische mode- en interieurwereld. Zijn werk is gebruikt door  Dries Van Noten, Christian Wijnants, Axel Vervoordt en Gert Voorjans. Hij werkte tevens als illustrator voor Roularta Media Group.

De laatste jaren exposeerde hij zijn werk voornamelijk in zijn eigen tentoonstellingsruimte met tentoonstellingen als Drugstore (2015), Atlas (2014), Interieurexterieur (2014), Revelaties (2013), This other place (2013), The Jugglers Garden (2012), Omaggio a Morandi (2010), Water Music (2009) en More Flower Vases (2007).

Belangrijke exposities op locatie zijn o.a.
2011: Kamerzichten, Galerie Zwart Huis, Knokke, met Jozef Van Ruysevelt
2006: Galerie Quintessens, Utrecht, NL: ‘Composities’, met Peter Blokhuis
2006: Atelier Christophe Coppens, Brussel ‘These are a few of my favorite things’
2005: Indian Caps Antwerpen: ‘Nothing but flower vases’
2005: Galerie Zijsprong, Antwerpen: ‘Drâa-Valley Southern Morocco’
2005/2006/2007: Anne Zellien, Antwerpen

De schilderijen van Piet Raemdonck zijn opgenomen in verschillende Belgische en buitenlandse privécollecties. He leeft en werkt in Antwerpen. Sinds september 2015 wordt hij in België vertegenwoordigd door Galerie Zwart Huis, Knokke.
Tentoonstellingen