Nick Andrews

Nick Andrews wordt beschouwd als één van de meest boeiende exponenten van de hedendaagse generatie Belgische schilders. De wereld van Nick is die van plezier en  genot. De inspiratiebron voor zijn schilderijen zijn reisindrukken, exotische landschappen, desolate hotels, seksclubs, zwembaden en vergane pretparken.
De schilderijen van Nick Andrews worden gekenmerkt door gestuele penseelstreken en een flamboyant kleurenpallet waarin complementaire kleuren overheersen. Hierdoor baden de werken in een euforische, nostalgische en melancholische sfeer.

Nick Andrews (Londen, °1972) woont en werkt in Antwerpen en in Saint-Bonnet Tronçais (FR). Hij studeerde Schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Hij nam deel aan belangrijke groepstentoonstellingen zoals  Pop Up (2010, NICC Antwerpen), Colours & Olympism, (2008, Bejing International Art Biënnale China), Fantasy (2008, MuHKA, Antwerpen, cur. K. Vandenbroek), Welcome Home-Little Cavaliers (2007, MuHKA, Antwerpen, cur. J. Pas). Voor de Rodriguez d'Evorazaal in het Elzenveld te Antwerpen, ontwierp hij Docks & Diamonds, een reeks van zes wandtapijten die werden uitgevoerd door Vera Vermeersch.
Tentoonstellingen