Kim De Ruysscher

De van oorsprong Belgische kunstenaar Kim De Ruysscher (°1973) maakt sculpturen en in situ installaties. In zijn oeuvre nemen techniek en ‘metier’ een belangrijke plaats in.

Na zijn afstuderen spendeerde de kunstenaar tien jaar in Carrara (Italië) waar hij zich toelegde op alle facetten van de beeldhouwkunst. Een groot deel van zijn oeuvre bestaat dan ook uit sculpturen met klassieke materialen: marmer, kalksteen, zandsteen. Met een meesterlijke beheersing van het beeldouwen geeft hij zijn figuratieve objecten een enorme verismilitude en uiterlijke perfectie mee. Maar hij reserveert die perfectie uitgerekend voor banale onderwerpen uit de dagdagelijkse realiteit: een voetbal, een kussen, een prop papier, een wc-rol of een slaapzak. Zo creëert hij een intrigerend contrast tussen het kostbare materiaal, de tijdrovende uitvoering en de vergankelijkheid van het leven van alledag.

Kim De Ruysscher studeerde schilderkunst aan de Sint-Lucas Hogeschool voor Wetenschap en Kunst in Gent en specialiseerde zich vervolgens in het beeldhouwen (met marmer) in de Accademia di Belle Arti en het Instituto Professionale Industria e Artigianato Tacca (beiden in Carrara, Italië). Na een verblijf van acht jaar in Den Haag (Nederland), woont en werkt hij vanaf 2014 in Varese, Italië. 
Tentoonstellingen