Christophe Coppens

Christophe Coppens (°1969) is een Belgisch ontwerper en beeldend kunstenaar. Hij volgde en opleiding als theaterregisseur en acteur. Hij startte zijn carrière met het ontwerp van experimentele accessoires in vormen en materialen die je nooit zou associëren met het begrip hoed. Zijn ongebreidelde creativiteit en verbeelding leidden tot fantastische exemplaren die meer kunstobject dan accessoire werden. Door de jaren heen legde Christophe Coppens zijn accent op een draagbare, verkoopbare collectie die wereldwijd verkocht werd. Zijn couturewerk werd exclusief verkocht in zijn winkels in Brussel, Antwerpen en Brugge. Dankzij zijn jarenlange ervaring verwierf hij een meesterlijke beheersing van de traditionele hoedentechnieken en goochelt hij met ongebruikelijke materialen.

Coppens werkte regelmatig samen met internationale modeontwerpers: Yamamoto, Guy Laroche, Lolita Lempicka en Issey Miyake. Hij heeft ook accessoires gemaakt voor de Belgische koninklijke familie en popsterren zoals Rihanna, Grace Jones, de Scissor Sisters en Beth Ditto en Róisín Murphy.

In 2012 nam Coppens officieel afscheid van de mode-industrie om zich volledig aan beeldende kunst te wijden. Hij leeft en werkt in Los Angeles.
Tentoonstellingen